HPFI-fejlstrømsafbryder

HPFI-fejlstrømsafbryder
Den 1. juli 2017 trådte de nye regler om RCD i kraft.

KRAV OM MINDST TO RCD’ER
Før den 1. juli 2017 var der krav om, at installationen skulle være fordelt på én RCD. Nu er kravet mindst to RCD’er. Det er for at undgå, at hele tavlen er spændingsløs, hvis RCD’en udkobler. Vær opmærksom på, at der også her er en overgangsperiode frem til den 1. juli 2019. Hvis du har en eksisterende tavle i dag, kræves det som udgangspunkt ikke, at den skal opdateres. Men hvis tavlen flyttes, eller en ny anskaffes, så skal kravene om fordeling på mindst to RCD’er opfyldes.

Udskiftning af HPFI Relæ (fejlstrømsrelæ)
Skal du have skiftet dit gamle PFI/HFI relæ så gør vi det gerne. I mange installationer sidder der gamle fejlstrømsrelæer som ikke kobler ud når uheldet er ude. En tommelfingerregel er, at man skal teste sin fejlstrømsafbryder 2 gange om året, ved omlægning til sommertid og vintertid er det en god ide at teste sin fejlstrømsafbryder da man alligevel skal have sat uret tilbage eller frem.

Hvis relæet ikke kobler ud, kontakt os straks, da relæet skal skiftes for at have den korrekte beskyttelse.

Er det ikke lige meget?
Nej det er det ikke. Fejlstrømsrelæet er vores sikkerhed når det gælder elinstallation i hjemmet.

Skulle uheldet være ude, er det vigtigt at fejlstrømsrelæet kobler ud, så man ikke udsætter kroppen for mere strøm end godt er.

Hvis man får over 30mA kan det påvirke hjerterytmen og gøre skade på indre organer. Derfor er det vigtigt at dit fejlstrømsrelæ kobler ud inden disse skader sker.